2018-ban új tartalomként érhető el a Benezit Dictionary of Artists adatbázis az Oxford Art Online felületén.

1911-es első megjelenésétől kezdve, a Benezit Dictionary of Artists fokozatosan vált a jelenleg elérhető, egyik legátfogóbb és legmeghatározóbb, művészi életrajzokat is tartalmazó adatbázissá. Az elismert Grove Dictionary of Art adatbázis mellett, a Benezit kivételes betekintést enged számos művész életébe és munkásságába.
A Benezit egyedülálló szolgáltatás: változatos tartalmaival és a legkülönfélébb művészek munkásságáról szóló részletes cikkeivel lényeges forrásként szolgál műgyűjtők, kurátorok, egyéb szakmabeliek, tanulók és lényegében bárki számára, akinek információra van szüksége egyes művészekkel kapcsolatban, beleértve azok műveit, kiállításait és a műveikkel kapcsolatos árveréseket is.

Lehetőség van a két adatbázisban (Grove Art és Benezit) egyidejűleg történő keresésre is, illetve olyan elismert referenciaművek tartalmaihoz férhetnek hozzá a felhasználók, mint az Encyclopedia of Aesthetics (2. kiadás), a The Oxford Companion to Western Art, vagy a The Concise Oxford Dictionary of Art Terms.

A Benezit főbb tartalmai:

  • Megközelítőleg 170 ezer szócikk művészekről (az első, 2006-ban megjelent angol nyelvű kiadásból), ezen felül kizárólag online elérhető átdolgozások és új életrajzok
  • Több mint 11 ezer kép művészek szignójáról, monogramjáról és aukciós pecsétekről
  • Részletes múzeumjegyzék, életrajzok, kiállítási információk és árverési adatok
  • Minden médiumra kiterjedő, átfogó tájékoztatás a legkülönfélébb művészekről
  • Rendszeres frissítések naprakész cikkekkel és képekkel, átdolgozott írások, életrajz-kiegészítések és javítások

Az adatbázisról további információk ITT érhetők el.

A Benezit Dictionary of Artists idén ingyenesen elérhető a MOME számítógép-hálózatáról, ezen a linken.

Forrás: http://www.oxfordartonline.com/benezit