Intézmények

Művészeti oktatási intézmények és könyvtárak

További oktatási intézmények…

    Elméleti, kutatási intézmények

Szolgáltatások

Országos közös katalógus és könyvtárközi kölcsönzés:

  • ODR (Országos Dokumentum-ellátási Rendszer): Az ODR az ország egész területére kiterjedő, minden információhordozót magában foglaló rendszer, szolgáltatás. Biztosítja a könyvtárakban őrzött dokumentumokhoz (könyv, folyóirat, bármilyen kép- vagy hangfelvétel, cd, dvd, stb.) és információkhoz való hozzáférés lehetőségét mindenki számára, illetve a könyvtárak közötti, ún. könyvtárközi kölcsönzést. Az ODR keretében működő szolgáltató könyvtárak a nemzeti könyvtár, a nemzeti gyűjtőkörű könyvtár, az országos szakkönyvtárak, az állami egyetemi könyvtárak és a megyei könyvtárak.
  • MOKKA-ODR katalógus: A magyarországi nemzeti, tudományos és felsőoktatási könyvtárak és a központi szolgáltatói szerepet betöltő (megyei, városi) könyvtárak közös katalógusa.

 

Képgyűjtemények

Művészeti linkgyűjtemények

Videólinkek

Pályatársak és különböző művészeti ágakhoz tartozó alkotóművészek emlékeznek vissza a Zsennyei Műhely szellemi atyjára, egyik alapítójára. A Cserny József tervezőművész és munkássága emléke előtt feje hajtó filmben mások mellett megszólal Buczkó György üvegtervező szobrász, Schrammel Imre keramikusművész, valamint Ottlik Dávid designer is.
Rendező: Bonta Zoltán
Operatőr: Mátraházi Márk, Bonta Zoltán, Csepregi Hajdú Gáspár

Szervezetek