Ha igénybe szeretnéd venni a szolgáltatást, egyszerűen regisztrálnod kell a konyvtar.hu oldalon, majd be kell jelölnöd a könyvtáradat kedvencnek, s megadni az olvasójegyeden szereplő nevet vagy vonalkódot és a hozzá tartozó jelszót.

A konyvtar.hu segítségével egy helyen láthatod a kölcsönzéseidet, akár több könyvtárból is. A kölcsönzéseidet a portálon naponta frissítik, de a Kölcsönzések polcodon a frissítést te is bármikor kérheted.

E-mail értesítés:
A kölcsönzések lejárata előtt két nappal e-mailben értesítést kapsz a regisztrációkor megadott címedre. Ez a szolgáltatás alapértelmezetten minden felhasználónknak be van kapcsolva.

SMS értesítés:
A nálad lévő könyvek lejáratáról ingyenes SMS értesítést is kaphatsz a Google Naptár segítségével.  Ehhez egy Gmail fiókra van szükséged. Ha nincs ilyened, akkor vagy hozz létre egy Gmail fiókot magadnak, vagy regisztráld a meglévő e-mail címedet ide kattintva. Ezután nyisd meg a Naptárat! A naptáron belül meg kell adnod a mobiltelefonszámod. Ha ez megvan, akkor a Beállításaim menüben engedélyt kell adnod a naptáradba való írásra.