Március 3-án indította útjára a Könyvtári Intézet új könyvtár-  és olvasásnépszerűsítő portálját a https://konyvtarak.hu felületen.

A szolgáltatás legfőbb előnye, hogy egy oldalon találhatjuk meg a magyarországi könyvtárakkal kapcsolatos legfontosabb információkat, híreket, programokat és eseményeket.

Jelenleg az alábbi funkciók érhetők el a portálon:

Könyvtárkereső: a keresést helymeghatározás, térképes alkalmazás, a Magyarországi Könyvtárak Adatbázisából átvett fontos adatok – pl. nyilvántartás, elérhetőség stb. – támogatják.)

Legfrissebb híreink: érdekességek a könyvtárak, az információs technológiák világából.

Gyermekirodalmi ajánló: hasznos segítség, válogatási lehetőség a pedagógusoknak, szülőknek, nagyszülőknek, nagyobb testvéreknek a gyermekeknek szóló értékes irodalomból. Az ajánló adatbázisa tájékoztatásra, tájékozódásra és dezideráta készítésére egyaránt alkalmas.

Eseménynaptár: az ország könyvtáraiban zajló programokra hívja fel a figyelmet. Megtudhatjuk hol, mikor, milyen tematikájú és című könyvtári program zajlik az országban.

Veszíts el egy könyvet! játék: amikor a játék egyben olvasás és az olvasás egyben játék.

Digitális könyvtárak, tematikus honlapok: ezen a felületen valamennyi könyvtár elérhetővé teheti az általa digitálisan létrehozott tematikus gyűjteményeket. A pedagógusok is kiválóan használhatják az itt felhalmozott, “fogyasztásra előkészített” tartalmakat, melyeket a könyvtárak osztanak meg az élethosszig tartó tanulásban résztvevőkkel, életkoruktól függetlenül.

Könyvkereső: hátterében a MOKKA adatbázis található.

Kérdezd a könyvtárost: az online tájékoztató szolgáltatás bármiről kérdezhető, bárhonnan elérhető.

Tények a könyvtárakról: infografikák segítségével kerül sor hiteles információk megosztására Magyarország legnagyobb intézményi közösségéről és a könyvtárhasználók táboráról.

  • Mindig kéznél van
  • Nélkülözhetetlen
  • Összeköt a világgal

Nem, most nem a mobilról van szó…

Ez pont a Te könyvtárad! Megmutatjuk: könyvtárak.hu