Május 5-ig a MOME-n is elérhetőek a ProQuest válogatott adatbázisai, rengeteg művészettel és designnal foglalkozó tartalommal.

A jelenlegi próbaverzióval az alábbi adatbázisokba nyerhettek betekintést:

  • ProQuest Art and Architecture Archive: 25 művészet és építészet területén kiadott jelentős nemzetközi lap, (Apollo, Print, Eye, Ornament stb.) 1860 és 1995 közötti számai a ProQuest platformon.
  • ProQuest Art, Design and Architecture Collection: Képző- és iparművészet, építészet, fotózás, formatervezés, kézművesség területén segíti az oktatást és a kutatást a legfontosabb bibliográfiák: ARTbibliographies Modern (ABM), Design and Applied Arts Index (DAAI) és több mint 500 teljes szövegű folyóirat és egyéb dokumentum segítségével 1973-tól
  • The Harper’s Bazaar Archive: A Harper’s Bazaar magazin amerikai és brit lapszámainak teljes archívuma 1867-től 2006-ig, részletes tárgymutatóval és kereshető szöveggel ellátva.
  • The Vogue Archive: A Vogue magazine amerikai lapszámainak gyűjteménye, az 1892-es legelső kiadástól napjainkig, havonta frissülve a legújabb számokkal.
  • The Vogue Italia Archive (1964 – napjainkig): A Vogue magazine egyik legkiemelkedőbb és legbefolyásosabb kiadása. Az 1964-ben elindított olasz lapszámokat a mai napig a legkevésbé kommersz és a legművészibb megjelenéseknek tartják.
  • The Women’s Wear Daily Archive: Az amerikai divatipar meghatározó kiadványának teljes archívuma, mely 1910-től egészen 2017-ig szolgál tartalommal. Minden szám színesben került feltöltésre, kereshető szöveggel és tárgymutatóval.

Az adatbázisok a MOME számítógép-hálózatából érhetőek el az alábbi linken: https://search.proquest.com/

A ProQuest szolgáltatásairól további információkat pedig ITT olvashattok.