A koronavírus-járványra való tekintetttel számos magyar és nemzetközi kiadó és szolgáltató döntött úgy, hogy korlátozott ideig nyilvánossá teszik tartalmaikat, ezzel segítve az oktatást és a kutatói munkát, valamint sokak számára ezzel téve elviselhetőbbé a bezártságot.
Az itt közzétett gyűjtemény folyamatosan frissül.

Arcanum Digitális Tudománytár (ADT)
Több száz szakfolyóirat, közlöny, akadémiai közlemény, évkönyv, heti- és napilap, lexikon és kézikönyv található meg teljes szöveggel a magyar tartalmakat biztosító adatbázisban. Az ADT a 19–20. századi hungarikumok egyik legnagyobb online gyűjteménye, a magyar művelődés-, társadalom- és gazdaságtörténet fontos forrása. Szabadon hozzáférhető 2020. április 16-ig.

Britannica Academic– lexikoncikkek, teljes szövegű folyóirat- és magazincikkek, multimédiás tartalmak

Ohio State University Press – szabadon hozzáférhető monográfiák

Oxford University Press – Epigeum távoktatási anyagok szabadon elérhetők 2020. május 31-ig.

Project MUSE– Az adatbázis oldalán szabadon elérhető számos egyetemi kiadó és más szolgáltató tartalma (főként könyvek és folyóiratok). A nyilvános tartalomszolgáltatáshoz való csatlakozás folyamatos, így a kiadók/szolgáltatók listája rendszeresen frissül.

SZAKTÁRS – a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók művei egy helyen
A nyílt hónap április 23-ig tart.

Typotex Interkönyv – Regisztráció után harminchat szépirodalmi könyv mellett számos tankönyv is ingyenesen letölthető.

University of Michigan Press – szabadon elérhető monográfiák 2020. április 30-ig. A könyvek online olvashatók, de letöltésre nincs lehetőség.