Rengeteg új linkkel bővült a MOME Könyvtár Diigo-oldala.

A Diigo (Digest of Internet Information, Groups and Other stuff) olyan kutató és tudásmegosztó platform, mely az online információk felfedezésére és megosztására fókuszál. Minőségi, kommentelt könyvjelzőtárral és címkés rendszerrel rendelkezik a hatékonyabb és egyszerűbb keresést szolgálva.

A keresést a különböző linkekhez rendelt címkék segítik, így válogathattok a legkülönfélébb tartalmakat kínáló weboldalak, online könyvek és folyóiratok között. A címkék az oldalakat leginkább meghatározó vonások, tartalmak kulcsszavai, mint például: építészet, formatervezés, blog, animáció, divat stb.

Ezekre a kulcsszavakra (címkékre) a keresőmezőbe beírva is rá tudtok keresni, illetve ha egy-egy címkére kattintotok, a Diigo megjeleníti az adott címkéhez tartozó összes könyvjelzőt.

A MOME Könyvtár Diigo-oldalát ezen a linken, illetve a Designportál felületén a ’Linkgyűjtemény’ menüpont alatt érhetitek el.

 

Ha ismertek további hasznos linkeket, amik nem kerültek még fel az oldalra (biztosan vannak ilyenek 🙂 ), ne habozzatok, küldjétek el a MOME Könyvtár e-mail-címére (momekonyvtar@gmail.com), vagy Facebook-üzenetben a Könyvtár oldalán keresztül.