A Digitális Tankönyvtár (tankonyvtar.hu) célja a minőségi, magyar nyelvű, tudományos színvonalat képviselő tartalmak (jegyzetek, tankönyvek) ingyenes elérhetővé tétele a felsőoktatási hallgatók számára. Az Oktatási Hivatal az EFOP-3.4.5-VEKOP-17-2017-00001 (Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban) projekt keretében végzi a Digitális Tankönyvtár tartalomfejlesztésével és a tartalmakhoz való hozzáférés bővítésével kapcsolatos feladatokat.

Ennek részeként online felmérés segítségével szeretnék megismerni a felhasználók – felsőoktatási oktatók és hallgatók – Digitális Tankönyvtárral kapcsolatos tapasztalatait.

A kérdőívek kitöltésének időtartama kb. 10-15 perc. A felmérésben való részvétel önkéntes és névtelen, a válaszokat kizárólag összesített formában dolgozzák fel, és a kutatás keretében semmilyen, a válaszadók kilétének azonosítására alkalmas információt nem tárolnak és nem hoznak nyilvánosságra.

Az online felmérésben való részvétellel minden kitöltő segítséget nyújthat ahhoz, hogy a Digitális Tankönyvtár a jövőben minél jobb, hatékonyabb és teljesebb körű szolgáltatást biztosítson. Véleménye akkor is nagyon fontos a számunkra, ha eddig még nem használta a Digitális Tankönyvtárat.

A kutatás adatfelvételének (tervezett) időszaka: 2017. december 4-15.

A hallgatói kérdőív az alábbi linken érhető el: kerdoiv.diplomantul.hu/evasys/online.php

Az oktatói kérdőív az alábbi linken érhető el: kerdoiv.diplomantul.hu/evasys/online.php

Oktatói felkérőlevél

Hallgatói felkérőlevél

Előre is nagyon köszönjük segítő közreműködését!

Forrás: http://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=27966&tx_ttnews[tt_news]=32110&back=27989