Június 29-én, a Design Világnapja alkalmából, a Design Hét Budapest szervezésében izgalmas kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a Bálnában.

A beszélgetés fő témája: hogyan lesz egy designerből vállalkozó, és hogy hogyan jön mindehhez a fenntarthatóság? Fókuszban a design társadalomformáló ereje áll, összhangban az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival, a 12. célkitűzés: a felelős termelés és fogyasztás jegyében.
A kerekasztal-beszélgetés során, a részt vevő szakemberek a design problémaorientált megközelítésmódján át foglalkoznak a vállalkozásindítás kihívásaival, a kreatívipar társadalmi szerepével, a felhasználóközpontú fejlesztések kérdésköreivel. A beszélgetést kötetlen eszmecsere zárja, jó zenével és frissítőkkel.

A beszélgetést szakértőként vezeti Radácsi László PhD, fenntarthatósági szakértő (Budapesti Gazdasági Egyetem).

Beszélgetőtársak:

Gálik Györgyi, designinnováció mérnök doktorandusz, School of Design, Royal College of Art, design kutató, Future Cities Catapult, brit kormányzati innovációs kutatóközpont, London

Hosszú Gergely, négyszeres Red Dot díjas designer, ügyvezető, tulajdonos, CO&CO Designcommunication Kft.

Koós Pál, Ferenczy Noémi-díjas formatervező, egyetemi docens, intézetigazgató, Design Intézet, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az MFT elnökhelyettese

Osvárt Judit, a Design Hét Budapest projektvezetője, a Magyar Formatervezési Tanács tagja

Ács Zoltán, a Design Terminál szakmai igazgatója

Kezdés: 18 óra

Az esemény ingyenes, regisztráció nem szükséges!

 

Forrás: Facebook