Idén is lehet nevezni, illetve szervezetet ajánlani a Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díj elnyerésére.

A Design Management Díjat 2009-ben alapította a Tanács, a designtudatos vállalatirányítás elismerésére. A díj célja, hogy bemutassa, a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és a vállalatmenedzsmentbe való integrációja hogyan járul hozzá egy szervezet küldetésének megvalósításához, növelve hatékonyságát, versenyképességét, és elismerje ennek kiváló példáit. Az elmúlt évek díjazottja volt többek között az 1861 Kesztyűmanufaktúra Pécs, a Rózsavölgyi Csokoládé, a SOLINFO Lighting&Home, a Hello Wood, a Cserpes Sajtműhely, valamint a TUNGSRAM-Schréder.

A pályázati kiírás megújult formában ismét olyan szervezetek nevezését vagy ajánlását várja a Design Management Díjra, melyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is.

A Design Management Díj jelölésének határideje: 2018. április 9.
A nevezés határideje: 2018. június 1.

A pályázatok eredménye kora ősszel, kiállítás keretében, az idén 15 éves jubileumát ünneplő Design Hét Budapest rendezvénysorozat kiemelt eseményeként kerül bemutatásra. A díjazottak és kiállítók széles körű hazai és nemzetközi médiaszereplési lehetőséget kapnak.

A teljes pályázati felhívás, a nevezési lap és a jelölő lap INNEN tölthető le!